Til alle i familien
Prisgaranti
Fri frakt
Hjemlevering

Tekstiltapeter

Tekstiltapeter finnes i alle prisklasser og i mange ulike varianter. En tapet av lin kan ha et trykket mønster eller en struktur som du kan føle med hånden. Strukturen kan være mer eller mindre grov. Her kan du lese alt om tekstiltapeter.

Følelsen av en tekstiltapet

En strukturtapet ser ut som om den er sammenvevd av tråder i ulike farger. Den gir inntrykk av å være ensfarget, men endrer farge og nyanse med lyset i rommet. Om tapeten har litt metallisk farge, får man med en gang en spennende overflate. Det gjelder både for utfyllende farger og kontrastfarger, som for eksempel brunt og gull eller blått og kobber. Tapeter med tekstilflølelse skaper et mykt og koselig inntrykk, og har ofte en viss lyddempende effekt.

Tekstiltapet av lin

Tapet av lin er den mest vanlige tekstiltapeten, og finnes i mange varianter. Du har alt fra de som kun har trykt mønster, til de med tekstur eller innfelt fiber. Den mest populære tapeten av lin er den med trykket tekstur på overflaten. Da får du en tapet som føles veldig levende til en rimelig pris. Tapeter av lin finnes i nesten alle mulige farger, og er et veldig godt alternativ til en helt ensfarget tapet. Det gjelder spesielt i et rom der du vil ha ro, som på soverommet.

Tekstiltapet av silke

Hvis tapeten har en litt grovere og tekstilaktig overflate med mye glans, kan du kalle den en silketapet. Moderne silketapeter er sjelden laget av ekte silke på grunn av kostnadene, men mange produsenter har blitt veldig dyktige til å skape en realistisk overflate som imiterer rå silke eller vevde silkestoffer. Glansen gir en vakker dybde til tapetet, men påvirkes også av belysningen. Silketapet har også en lydabsorberende effekt.

Tekstiltapeter av fløyel

Fløyelstapet er laget med en metode som kalles flocking. Den fungerer slik at deler av mønsteret dekkes med lim, og deretter presses med veldig små tekstilfibre. Når tapeten deretter tørkes og børstes av, gir de limte delene et matt og fløyelsaktig mønster. I dag er ikke denne typen tapet så vanlig, men for deg som ønsker en tapet med en virkelig følbar overflate er denne virkelig å anbefale.