Til alle i familien
Prisgaranti
Fri frakt
Hjemlevering

Svart maling

Svart farge er en klassiker innen interiør og kan brukes på mange forskjellige måter for å skape en personlig og stilig følelse i hjemmet. Svart kan oppleves som en mørk farge, men den har også en eleganse og tidløshet som gjør den passende i mange forskjellige rom og stiler. Her går vi gjennom hvordan du kan bruke svart farge på best mulig måte i ditt hjem.

Svart farge i forskjellige rom

Svart farge kan brukes i prinsippet i alle rom i hjemmet, alt fra stue og soverom til kjøkken og bad. I stuen kan svart brukes som aksentfarge på for eksempel en fondvegg eller som base i møbler og tekstiler. Svart farge kan skape en koselig og innbydende følelse, spesielt hvis man kombinerer den med varme naturmaterialer som tre og lær.

I soverommet kan svart farge brukes for å skape en avslappende og beroligende atmosfære. En svart vegg bak sengen kan bli en stilig kontrast til hvite sengetøy og gi rommet en luksuriøs hotellfølelse. Svart kan også kombineres med andre mørke farger som mørkeblått eller mørkegrønt for en mer dempet og harmonisk følelse.

Svart farge på kjøkkenet

Svart farge på kjøkkenet har blitt stadig mer populært de siste årene. Svarte kjøkkenskap, benkeplater eller vegger kan gi kjøkkenet et moderne og stilig utseende. Ved å kombinere svart med andre farger som hvitt, grått eller tre kan man skape en balanse og unngå at kjøkkenet føles for mørkt. Svarte detaljer som håndtak, blandebatteri eller lamper kan også bli stilige aksenter i et lysere kjøkken.

Kombinere svart med andre farger

Svart farge er takknemlig å kombinere med mange andre farger. Klassiske kombinasjoner er svart og hvitt eller svart og grått, som gir en grafisk og moderne følelse. Svart kan også kombineres med sterke aksentfarger som gult, rødt eller grønt for en mer leken og personlig stil. Ved å tilføye naturmaterialer som tre, rotting eller lin kan man skape en mykere kontrast til den svarte fargen.

Tips for å male med svart farge

Hvis du vurderer å male en vegg eller et møbel med svart farge, er det noen ting å tenke på. Svart farge kan oppleves som en krevende farge å male med, siden den lett kan bli ujevn eller få et stripete resultat. Derfor er det ekstra viktig å forberede overflaten nøye og bruke riktig verktøy og teknikk når man maler med svart farge.

Et tips er å velge en matt svart farge, siden den matte overflaten er mer tilgivende og gir et mykere inntrykk. Det er også bra å male flere tynne lag med maling i stedet for ett tykt, for å unngå renner og ujevnheter. Bruk gjerne en rulle av høy kvalitet og mal i jevne, overlappende strøk for beste resultat.

Oppsummering

Svart farge er en allsidig og tidløs farge som kan brukes på mange forskjellige måter i hjemmet. Ved å kombinere svart med andre farger og materialer kan man skape en personlig og koselig følelse i alle rom. Hvis man er nøye med forarbeid og teknikk når man maler med svart farge, kan man få et pent og profesjonelt resultat som holder lenge. Våg å prøve svart farge neste gang du skal pusse opp hjemme!

Maling
Wallpassion
Farge W109 Sotsvart

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W124 Mörk choklad

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W108 Lakrits

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W106 Antracit

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W107 Kol

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W126 Midnattsblå

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W162 Stadig by Helena Lyth

Fra 335 NOK

Maling
Wallpassion
Farge W99 Grafit

Fra 335 NOK