Til alle i familien
Prisgaranti
Fri frakt
Hjemlevering

Grunnfarge

Grunnmaling er et viktig første steg når du skal male hjemme. Det skaper en jevn og glatt overflate som gjør at malingen fester bedre og holder lenger. Å velge riktig grunnmaling kan gjøre stor forskjell for sluttresultatet. Her går vi gjennom alt du trenger å vite om grunnmaling, fra ulike typer til hvordan du påfører den på best mulig måte.

Hvorfor er grunnmaling viktig?

Grunnmaling fyller flere viktige funksjoner når du skal male om. Først og fremst hjelper den til å jevne ut underlaget og dekke over eventuelle ujevnheter eller flekker. Dette gjør at malingen fester bedre og blir mer jevn og fin. Grunnmaling skaper også en barriere mellom underlaget og malingen, noe som kan forhindre at malingen blir absorbert eller misfarget av underlaget.

En annen fordel med grunnmaling er at den kan bidra til å forbedre malingens vedheft. Dette er spesielt viktig hvis du skal male på en overflate som er glatt eller har dårlig sugeevne, som for eksempel fliser eller visse typer tapeter. Ved å bruke grunnmaling skaper du en overflate som malingen kan feste ordentlig på.

Påføring av grunnmaling

For best resultat er det viktig å påføre grunnmalingen på riktig måte. Begynn med å sørge for at overflaten er ren, tørr og fri for løse partikler. Bland grunnmalingen nøye og hell opp en passende mengde i en malingsskål. Bruk en pensel eller rulle avhengig av overflatens størrelse og struktur.

Arbeid i jevne, tynne lag og sørg for å dekke hele overflaten. Unngå å legge på for tykt, da kan grunnmalingen renne eller bli ujevn. La grunnmalingen tørke ordentlig før du maler på malingen, følg tørketiden som er angitt på pakken.

Med riktig grunnmaling og nøye påføring skaper du de beste forutsetningene for et vellykket maleresultat. Grunnmalingen er grunnlaget for din nye maling og er vel verdt å legge litt ekstra tid og omsorg på. Hos oss finner du et bredt utvalg av høykvalitets grunnmalinger for alle typer underlag og farger. Velkommen til å utforske vårt sortiment og finne den perfekte grunnmalingen for ditt neste maleprosjekt!