Til alle i familien
Prisgaranti
Fri frakt
Hjemlevering

Beslutningsangsten som kan oppstå når man skal velge farge.

Valg av farge kan både være gøy og vanskelig. Nedenfor finner du masse god informasjon om hvordan du kan gjøre valget enklere. Hva betyr farge og hva ønsker du å oppnå? .

Våre utvalgte farger

Hva gjør farge? 

Mennesker liker farge! Se rundt deg - hvor trives du best og hvilke farger finnes der? Ofte trives vi mennesker i skogen, ved havet, ved en solnedgang eller på en eng med et blomsterhav av farger. Farger gjør noe med oss.

Påvirker oss på forskjellige måter. Forskjellige farger påvirker oss på ulike måter. En mørk blåfarge kan gjøre oss trøtte, en sterk rødfarge gjør oss sterkere og en rosa farge har en tendens til å gjøre oss forelsket eller sosiale. Les mer om hva fargene gjør nedenfor.

Solens påvirkning på farger. Har du noen gang sett en farge du elsket, men så passer den ikke inn hjemme hos deg? Det er fordi lyset i rommet påvirker fargen. Vinduer mot nord gjør fargen kjøligere og vinduer mot sør gjør fargen varmere.

Grønne farger 

Et grønt rom kan gi oss en ro og få oss til å føle oss trygge. En veldig fin farge til et soverom, en gang eller en stue. En sval grønnfarge passer ekstra bra på et soverom, mens en varm grønnfarge gir en innbydende følelse og passer derfor utmerket til gangen.

Blå farger 

Blå rom gir et svalt inntrykk. Lyseblå kan hjelpe deg med å finne fokus og er derfor passende på et kontor, mens en mørkeblå farge gjør oss avslappet og trøtt, og er derfor et utmerket valg til et soverom.

Beige farger 

Beige rom gir et varmt og innbydende inntrykk. Beige vegger har vært populært i flere år og nå ser vi hvordan det utvikler seg til enda varmere beige og nesten gule toner. Beige er en farge som passer i de fleste rom.


Få mer inspirasjon til hjemmet